top of page
Bigger-picture-about-more_edited.jpg

ABOUT ME

VAN MUPH BRANDING PHOTOGRAPHY

NAAR THE BIGGER PICTURE

Graag vertel ik je mijn verhaal over de reis die ik heb afgelegd van jonge fotograaf naar ondernemer en uiteindelijk naar hier... The Bigger Picture. 

Als beginnend allround fotograaf had ik regelmatig te maken met commerciële klanten die graag snel en het liefst voor zo min mogelijk geld op de eerste rij zaten. De klant wilde liever "vandaag dan morgen" terwijl ik me liever liet leiden door creativiteit. Dit zorgde er regelmatig voor dat ik niet vanuit mijn talent werkte, maar me liet beperken door de wensen van mijn klant.

 

De opdracht wilde ik natuurlijk wel, maar eigenlijk niet onder de voorwaarden van de opdrachtgever. Toch wilden we wel beiden hetzelfde eindproduct. Ik stond alleen niet sterk genoeg in mijn schoenen en de klant zag mijn volledige talent niet.

_MG_4635%25C2%25A9MUPH%252C2-social_edited_edited.png

Ik wilde het juist andersom! Werken vanuit mijn eigen talent, de leiding nemen met mijn werkwijze, de klant het vertrouwen geven dat ik het onder controle heb, een beter eindresultaat bereiken op een manier die helemaal past bij mij. Ik blij, klant blijer. 

Maar ik zat op dat moment met heel wat vragen, want hoe kom ik daar? Hoe zorg ik dat mijn klant mijn talent ziet en mee gaat in mijn werkwijze? Hoe krijg ik het vertrouwen van mijn klant zodat ik optimaal kan creëren? En hoe zorg ik ervoor dat de klant bereid is te betalen voor wat ik waard ben? 

Hoe de puzzelstukjes vielen

In de crisis van 2009 begon ik na mijn fotografie opleiding en een make-up cursus, vastberaden MUPH Make-up & Photography. Terwijl alle bedrijven bezuinigden op creativiteit, weerhield me dit er niet van om de sprong toch te wagen. Als ik in deze markt een plekje kon veroveren, dan moest het in betere tijden zeker lukken. 

Met MUPH Make-up & Photography positioneerde ik me als de all-round fotograaf en visagist. Naast fotoshoots en mensen opmaken, gaf ik ook fotografie- en make-upworkshops. Eigenlijk deed ik van alles wat te maken had met deze 2 vakgebieden. Bruidsreportages, kinderfotografie, zakelijke portretten, familie fotoshoots in de bossen, make-up workshops voor groepen, fotografie workshops voor bedrijven, bedenk het maar en ik nam het aan. Ik was er voor elke vraag uit de markt, maar daardoor viel ik niet op bij mijn ideale klant. Wie die ideale klant was wist ik nog niet precies, maar de ondernemer vond ik altijd al interessant. Die was op zoek naar foto's voor zijn bedrijf, maar zag vervolgens kinderfotografie, workshops, particulieren fotoshoots, make-up en uiteindelijk ook bedrijfsfotografie. Als ze al op mijn website terecht kwamen dan haakte ze vaak al direct af bij het zien van al deze opties die ze niet nodig hadden. Maar zomaar afstand doen van deze inkomstenbron vond ik toch erg lastig.

 

Na zoeken, ontdekken, veel sparren en dingen proberen, vond ik mijn niche. Ik ging verder als Branding Fotograaf onder de naam MUPH Branding Photography. Ik stopte met de particulieren, toen met make-up en uiteindelijk ook met de workshops. Ik richtte me alleen nog maar op de zakelijke markt. Eindelijk viel alles op zijn plek en vond ik waar ik altijd naar zocht. Mijn talent, mijn diensten en mijn klanten vielen als puzzelstukjes in elkaar. 

Dit werkte, niet alleen voor mij, maar ook voor de klant. Ik kreeg zelfs fans! Hierdoor ging mijn onderneming niet alleen groeien, maar kreeg ik ook terugkerende klanten die zich jarenlang aan me verbonden. Dat gaf zekerheid van inkomen en mooie relaties.

Schermafbeelding 2022-02-03 om 18.20.57.png
De uitdaging van de creatieve ondernemer

 

Hoe vaker ik er met andere creatieve ondernemers sprak, hoe meer ik hoorde hoeveel mensen hier eigenlijk mee worstelden. Niet alleen met de werkwijze maar ook met 'wat bied ik aan' en 'wat mag mijn dienst kosten'? Ben ik dat wel waard?

 

En andersom bij de commerciëlere klant hoorde ik.. Waarom is die fotograaf zo vaag? Zo niet concreet? Wanneer kun je? Wat kost het? Wanneer heb ik de beelden? To the point, please!

_MG_1317©BIGGERPICTURE,vierkant.jpg

Daarnaast merkte ik dat er te vaak niet serieus wordt gedacht over creatieve ondernemers. Juist wíj kunnen in deze beeldende maatschappij een groot verschil maken voor mensen én bedrijven. Juist wíj kunnen bepalen hoe mensen naar een organisatie kijken en of ze geloofwaardig over komen. Juist wíj kunnen een blijvende herinnering vastleggen. Maar juist wíj zijn vaak ook te bescheiden om er echt voor te gaan staan, mensen te laten zien wat ons talent is en hoe wij daarmee het verschil maken.

En daar werd mijn drijfveer geboren en het resultaat.. The Bigger Picture! 

Hoe enthousiast kun je zijn?

Na een workshop te hebben gegeven in combinatie met Zoom.nl en Tamron, zat ik stuiterend en vol ideeën in de auto naar huis. Zo enthousiast werd ik van het begeleiden van deze fotografen. Ik organiseerde brainstormsessies om te achterhalen wat er bij zowel beginnende als gevorderde fotografen speelde.

Ik ging fotografen begeleiden in hun zoektocht. Ik kreeg veel energie om hun vertrouwen te zien groeien. Dat ze durfden te gaan staan voor hun talent. Dat het hele plaatje klopt, dat ze gericht zichtbaar durfden te worden, klanten binnen haalden en zelf fans kregen.

Klikken wij?

Met een video krijg je wellicht een nog beter beeld van wie ik ben en wat mijn drive is voor The Bigger Picture. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je een 'klik' bij me voelt en daarom vertel ik hieronder mijn verhaal in bewegend beeld. Zo krijg je hopelijk een goede indruk van hoe ik te werk ga en wat ik mogelijk voor je zou kunnen betekenen.

Klaar voor de start?

 

Ben jij ook enthousiast over je creatieve beroep, maar zijn er dingen die je lastig vindt. Voel je weerstand of twijfel je over bepaalde onderwerpen? Ben je klaar met die onzekerheid en wil je verandering? Dan lijkt het me te gek om met je te werken! Mail of bel me gerust om eens samen te bespreken waar je tegenaan loopt en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen.

 

Ik hoor graag van je!

Liefs Leonie.jpg
contact_Header_bigger_picture_lach.jpg

Wat mijn vrienden zeggen
Leonie:

... is creatief.

... is eerlijk en oprecht.

... is zorgzaam.

... vindt het waardevol als er aandacht aan de details is besteed of ambacht aan iets gewijd is. 

... heeft een creatieve en wijdse kijk op uitdagingen. Komt met liefdevolle en pragmatische inzichten.

... legt de vinger op de zere plek.

... kan zichzelf voorbij lopen in haar eigen krachtige flow. Ookal is deze positief. Maar ze kan zeker niet zonder. 

... wil graag hard werken, maar dan wel ook hard genieten. 

... maakt vaak een feestje ergens van ook al is het maandag. Wil daar graag mee verrassen. 

... luistert goed, komt tot de kern en creëert een veilige plek waar mensen zich kwetsbaar op kunnen stellen. 

... zal altijd rebels blijven. (Hoop ik) 

"De workshop is ontzettend leerzaam! Leonie heeft een professionele kijk op

fotografie en vanuit haar enorme ervaring geeft ze duidelijke en praktische tips. Ze heeft oog voor detail, en brengt dat ook over. Dit doet zij op een positieve manier, waardoor de sfeer tijdens de workshop erg prettig en gezellig is. Zeker een aanrader als je het mij vraagt."

Maaike Baggerman

bottom of page